Van deze tijd

Op De Olijfboom werken maken we waar dit meerwaarde heeft, gebruik van de mogelijkheden die ICT te bieden heeft. We vinden het belangrijk kinderen digitale vaardigheden bij te brengen.

 

21-eeuwse vaardigheden

In het kader van 21st-century-skills en onze visie op modern onderwijs, staan ICT-vaardigheden steeds meer centraal. Niet alleen het vergaren van kennis is belangrijk, maar ook de handigheid waarmee leerlingen toegang krijgen tot de online en digitale wereld. Daarom stimuleren wij bijvoorbeeld digitale presentatievormen. We zijn in dit kader ook bezig met het maken en bewerken van fotografie, film en muziek.

 

Chromebook en schrift

Kinderen maken bij ons op school elke dag gebruik van Chromebooks, maar we kijken per vak of en in hoeverre we de inzet van ICT van toegevoegde waarde vinden. Voordeel is bijvoorbeeld soms dat een hele klas tegelijk aan een opdracht werken. En bij rekenen werken we digitaal omdat het leerlingen echt en efficiënt verder helpt. Op basis van eerdere antwoorden krijgt een kind bijvoorbeeld automatisch nieuwe sommenreeksen aangeboden die helemaal aansluiten bij wat hij of zij al snapt en waar nog extra oefening nodig is. Bij taal en spelling kiezen we dan weer bewust voor schrift.

 

Stevig filter

Kinderen hebben op school toegang tot internet. We hebben een stevig filter die naarmate kinderen ouder worden, steeds een beetje meer wordt opgerekt.

 

Typecursus

Op De Olijfboom wordt een typecursus gegeven door Harry Beens. In elf lessen van anderhalf uur leren kinderen er vlot en met minder fouten typen. Een typecursus in de eigen school en gelijk na schooltijd is niet alleen praktisch, het is voor kinderen ook vertrouwd om dit in een bekend lokaal en met eigen klasgenoten te doen. Vanaf de bovenbouw (groep 5) kunnen kinderen zich voor de typecursus opgeven. Aan de cursus zijn kosten verbonden.

Kennismaken? Van harte welkom!

Bel of mail voor een afspraak: 0341-416812, directie@deolijfboomharderwijk.nl