Talentontwikkeling

Op de Olijfboom geloven we dat God in ieder kind iets moois heeft gelegd. We helpen kinderen om die talenten te ontdekken én in te zetten. Wanneer je als kind weet wat je talent is, helpt dat om jezelf te zijn en jezelf te laten zien. Zo leren we onze leerlingen trots te zijn op wie ze zijn en wat ze kunnen.

 

Talentenarchipel

Met de Talentenarchipel geven we onze leerlingen ruimte om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Hoe dat werkt? In de klas hangt een grote landkaart met negen eilanden, elk met een eigen aandachtsgebied. Zo is er een eiland voor techniek, natuur, taal, beeldend, bewegen, ondernemen, samen, fijn en muziek. We stimuleren de kinderen om, aan de hand van verschillende werkvormen, kennis te maken met deze eilanden. Hoe ouder leerlingen worden, hoe meer ruimte er is om zelf te kiezen binnen welk eiland ze een bepaalde opdracht of activiteit willen uitvoeren of verwerken.

 

Portfolio

Binnen Talentenarchipel werken we met een portfolio. Kinderen houden per eiland bij waar ze trots op zijn. Zo gaan kinderen op ontdekkingstocht naar wat hen boeit en waar ze zich toe aangetrokken voelen. Het portfolio geeft na verloop van tijd prachtig zicht op de gebieden waar een kind zich vooral in zijn of haar element en kracht voelt. Als leerkrachten gaan we hierover ook met leerlingen in gesprek: op welk eiland kom je graag, en waar juist minder? Een mooie kans om hen beter te leren kennen en gerichter te ondersteunen. En een podium te geven in de klas om hun talent te laten zien.

Dit zeggen kinderen

 

“Ik wil schrijver worden, dat heb ik ontdekt op taaleiland. Mijn vriend vindt dat niks, hij speelt liever met lego. Op denkeiland heeft hij een robot gemaakt.”

“Mijn broertje houdt van muziek. Op muziekeiland mocht hij in de klas drummen, dat was gaaf.”

“Beweegeiland, dat is pas leuk. Stilzitten is niks voor mij. Ik leer hier te bewegen op muziek, ik heb nu al zin in de musical.”

“Ik heb ontdekt dat ik het leuk vind om met andere kinderen samen te werken.”

Kennismaken? Van harte welkom!

Bel of mail voor een afspraak: 0341-416812, directie@deolijfboomharderwijk.nl