“Ik heb elk jaar lieve juffen”

Annelie, leerling groep 5

“Het is leuk hier op school! De juffen zijn heel aardig en we doen vaak leuke dingen. Gym vind ik bijvoorbeeld heel leuk. Dat hebben we twee keer per week met een meester van GA! Harderwijk. Ook knutselen we best vaak.

Het plein is leuk omdat we er bijzondere dingen hebben. Zoals een vlindertuin en een klauterwoud. Het klauterwoud is heel bosachtig en er zijn parcoursen enzo. Je kunt er lekker klimmen, en daar houd ik heel erg van. Onze klas mag een paar keer per week in het klauterwoud spelen, maar het hoeft niet als je het niet wilt. We hebben ook een moestuin. De kinderen mogen de moestuinmoeder helpen om dingen te zaaien. Maar niet iedereen kan tegelijk, dus je moet wel wachten tot je aan de beurt bent.

Mijn leukste vak is rekenen. Daar ben ik ook best goed in, en daarom krijg ik Rekentijger. Dat is extra uitdaging met moeilijke puzzeltjes enzo, veel leuker dan gewoon maar 3+16. Met spelling ben ik iets minder goed, maar dat geeft niet. Ik vind het niet superbelangrijk dat ik alles goed kan. Juf zegt dat ook. De juffen letten er wel op of je ergens meer hulp bij nodig hebt, of juist moeilijker werk. Sommige kinderen in mijn klas gaan af en toe apart met juf Marlies voor extra uitleg.

Ik zou andere kinderen aanraden om naar De Olijfboom te komen. Het is gewoon een hele fijne school en ik heb elk jaar lieve juffen.”